Ce protocol absurd trebuie să respecte gravidele şi mămicile din Familiile Regale

Thursday, 08 March 2018, 22:48 Sursă: REALITATEA.NET

Gravidele regale sau regalităţile proaspăt devenite mămici sunt înştiinţate cu privire la ce au de făcut şi când, iar ele respectă, fără ezitare, obiceiurile Casei Regale. De exemplu, ţinuta de după naştere trebuie aleasă cu mare grijă.

Imaginea e totul! Atunci când proaspăta mamă îşi face apariţia în public, orice detaliu este pus la punct şi respectat. Vă mai amintiţi când Kate Middleton şi Prinţul William au ieşit din spital cu primul lor născut ca să îl arate lumii întregi? Ei bine, rochia mamei a fost aleasă cu mare atenţie. Kate alesese pentru acel moment, când toate privirile erau aţintite asupra ei, o ţinută foarte asemănătoare cu cea purtată cu Prinţesa Diana după ce născuse. Coincidenţă? Nu prea.

Este o tradiție veche militară ca, atunci când vine pe lume un copil în familia regală, să se anunțe marea veste prin focuri de armă. 62, nu mai multe, nu mai puține. Trase din turnul Londrei, astfel încât să se afle minunata veste în fiecare cămin londonez. Este o mândrie la care nu renunță nația britanică. În plus, față de aceste focuri de armă, mai sunt altele – 41 la număr – trase din parcul Hyde, lângă palatul Buckingham.

Trei, patru nume, cam atâtea primește copilul regal. Și asta deoarece compensează, probabil, pentru faptul că ei nu au un nume de familie, nu propriu-zis. De pildă, Prințul George este, de fapt, George Alexander Louis, pe când sora lui, Prințesa Charlotte, este Charlotte Elizabeth Diana. Iar tatăl lor, Prințul William, este William Arthur Phillip Louis. Iar fratele lui – Henry Charles Albert David.

Membrii familiei regale trebuie să o consulte pe Regina Elisabeta a II-a în privința oricărui aspect important din viața lor. Cu alte cuvinte, Regina ia toate deciziile importante. Adică își dă acordul ca doi oameni să se căsătorească și află prima când un bebe regal vine pe lume. Protocolul regal presupune ca proaspăta mămică se o sune imediat pe Regină pe un telefon special, cu legătură doar la Suveran, și să o anunțe că un nou copil regal s-a născut.

Toată lumea recomandă, zilele astea, alăptatul la sân, iar mamele regale nu fac nici ele excepție, sunt și ele sfătuite și chiar aleg și ele să își alăpteze copiii. Kate Middleton a făcut asta în cazul lui George și al lui Charlotte și, cel mai probabil, va proceda la fel și în cazul celui de-al treilea copil al ei. Dar să nu credeți că asta a fost tradiția din totdeauna. Înainte de nașterea Reginei Elisabeta a II-a, mamele regale considerau că alăptatul era sub demnitatea lor și nu practicau asemenea obicei. Totul s-a schimbat odată cu venirea pe lume a Reginei Elisabeta a II-a, care a fost alăptată, și care a schimbat obiceiul.

Tradiția, din nou, este cea care impune folosirea unui singur gen de pamperși. Și anume cei din cârpă. Prințesa Diana spunea că, în timp, până și familia regală va schimba obiceiul și va trece la folosirea scutecelor pe care orice mămică obișnuită le folosește. Dar iată că s-a înșelat. Kate Middleton a preferat în continuare scutecele din cârpă și acum ia în seamă scutecele biodegradabile. Dar tot din cârpă.

Viitoarele mămici nu trebuie, sub nicio formă, să divulge în public sexul fătului lor. De fapt, secretul este atât de bine păstrat, încât mulți viitori părinți nu vor nici ei să știe ce va fi copilul lor – fată sau băiat. Prințesa Diana știa că va avea băieți, dar nu a făcut publică această informație decât după naștere. 

Sursa: okmagazine.ro

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL