Ce penalități la plata întreținerii apar în noua lege a asociațiilor de proprietari

Thursday, 27 September 2018, 11:04 Sursă: REALITATEA.NET

Ce spune noua lege a asociațiilor de proprietari la capitolul penalități de plată:

Asociația de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalități pentru orice sumă cu titlu de restanță, afișată pe lista de plată, dar în anumite limite.

Penalitățile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de întârziere și se vor aplica numai după o perioadă de 30 de zile de la termenul scadent pentru plată, fără ca suma penalităților să poată depăși suma la care s-au aplicat, se precizează în noua lege a asociațiilor de proprietari (art.77, 1)

Termenul de plată a cotelor de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari, afișate pe lista lunară de plată, este de maximum 30 de zile calendaristice de la data afișării.

Sumele rezultate din aplicarea penalităților de întârziere se includ în fondul de penalități al asociației de proprietari și se vor utiliza cu prioritate pentru plata penalităților impuse asociației de proprietari de către terți, precum și pentru cheltuieli cu reparațiile asupra proprietății comune, reabilitarea termică sau consolidarea condominiului.

Sumele rezultate din aplicarea penalităților de întârziere nu pot fi utilizate și în alte scopuri.

Noua lege a asociațiilor de proprietari a apărut în Monitorul Oficial în data de 30 iulie și intră în vigoare pe data de 28 septembrie.
Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL