Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce nu s-a știut despre discursul lui Donald Tusk de la Ateneu

Friday, 11 January 2019, 12:35 Sursă: REALITATEA.NET

Românii nu sunt primii cărora preşedintele Consiliului European Donald Tusk le-a făcut surpriza de a li se adresa pe limba lor. La fel a mai procedat și în alte cazuri.

Citește și: SURPRIZĂ! Iată cine este creierul din spatele discursului memorabil al lui Donald Tusk!

De când Donald Tusk a fost numit în funcția de conducere, președinția Consiliului UE a fost deținută de opt țări: Letonia și Luxemburg (2015), Olanda și Slovacia (2016), Malta și Estonia (2017), Bulgaria și Austria (2018).

De fiecare dată, Donald Tusk a participat la ceremonii similare, a scris libertatea.ro.

Polonezul în vârstă de 62 de ani este în funcția de președinte al Consiliului Europei de la 1 decembrie 2014 și nu a avut rude de la care să învețe limba română sau altă legătură cu țara noastră, susține sursa citată.

Citește și: VIDEO | Moment impresionant: Donald Tusk, discurs perfect în limba română. VEZI AICI DISCURSUL INTEGRAL! 

Ceremonia de marcare a preluării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România a avut loc aseară, la Ateneul Român, în prezenţa preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a preşedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, a președintelui Consiliului European, Donald Tusk, a preşedintelui României, Klaus Iohannis, a preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, Florin Iordache şi a premierului Viorica Dăncilă.

 

.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL