Coronavirus - România: 35003 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce măsuri se vor lua la institutul Marius Nasta. Managerul a făcut anunțul

Wednesday, 06 March 2019, 11:48 Sursă: REALITATEA.NET

De asemenea, managerul spitalului a precizat, în cadrul unei conferințe de presă că se vor implementa noi măsuri de igienă, dar și modificarea procedurilor interne ale spitalului. "Vom schimba tot ce se poate pentru a nu se mai ajunge într-o asemenea situație, este un moment extrem de greu care ne obligă să luăm măsuri", a declarat Beatrice Mahler.

”În acest moment nu putem spune că pacienții care au decedat au făcut-o din cauza infecției cu acinetobacter, un rol important îl are și imunitatea fiecăruia, au fost și cazuri de pacienți infectați cu acinetobacter care au fost externați”, a mai spus mangerul instituției. 

Managerul afirmă că procedurile de curăţenie din blocul operator şi ATI, închise recent de inspectorii DSP, sunt în curs de finalizare.

"În funcţie de discuţiile cu medicii de la DSP, mâine putem recolta probe de control, pentru ca după 72 ore să deschidem ATI", precizează Mahler. 

"În anul 2018, în institut, au fost raportate 51 de infecţii nosocomiale cu mai mulţi germeni. Din 01.01.2019, s-au raportat către DSP 14 infecţii la pacienţi cu acelaşi germene. În 2019, ca urmare a analizei cazurilor de infecţii din institut, acinetobacter a fost identificat la 17 pacienţi, din care 4 s-au externat şi 13 au decedat. Toţi pacienţii diagnosticaţi erau cu multiple afecţiuni cronice şi spitalizări anterioare. Raportarea către DSP s-a făcut pentru 14 cazuri, pentru că la 3 dintre pacienţi confirmarea infecţiei s-a făcut postmortem", se arată în informarea trimisă de instituția spitalicească.Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL