Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce mănâncă japonezele pentru a nu se îngrășa

Tuesday, 30 May 2017, 09:56 Sursă: REALITATEA.NET

Beau ceai verde

Ceaiul verde este sursă bogată de antioxidanți, care încetinesc procesul de îmbătrânire și care luptă împotriva radicalilor liberi, dar ajută și în procesul de slăbit. În plus, reduce riscul de cancer și de afecțiuni cardiovasculare. De aceea, japonezii beau două cești de ceai verde în fiecare zi, potrivit clickpentrufemei.ro.

Iubesc fructele de mare
Mai mult decât carnea de pui, oaie sau vită, ei preferă fructele de mare. De fapt, carnea roșie este considerată direct răspunzătoare de probleme inflamatorii, colesterol mărit și chiar de obezitate. În schimb, poporul japonez mănâncă mai mult somon, ton și creveți. Peștele este sursă bogată de proteine și acizi grași Omega-3.

Citește și: Cele mai nebunești metode de slăbit

Mănâncă alimente fermentate
Kimchi, tempeh, miso, varză, kombucha și kefir - sunt câteva dintre alimentele fermentate pe care le iubesc japonezii. Acestea sunt sursă de enzime, vitamine și chiar probiotice, ele fiind esențiale pentru stimularea producției de bacteriile intestinale sănătoase.

Mănâncă în cantități mici
Japonezii spun că mâncarea trebuie consumată în cantități mici. Iar numărul de calorii consumate zilnic este mult mai mic. Așa se explică faptul că pot avea cu ușurință grijă de greutatea corporală.

Merg pe jos foarte mult
Un studiu recent a arătat că japonezii preferă să meargă pe jos, deoarece acest lucru îi ajută să se mențină în formă și să se relaxeze.

Practică meditația
Meditația este parte din viața lor. Toți japonezii – femei, bărbați, tineri și bătrâni – meditează. Această practică combate stresul. Iar când stresul este eliminat, durata de viață crește. Acesta pare să fie unul dintre secretele japonezilor!


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL