Ce fel iti afecteaza mancarea picanta organismul de fapt

Thursday, 08 January 2015, 09:55 Sursă: REALITATEA.NET

Mancarea picanta este recomandata in multe diete, insa foarte putina lume cunoaste cu adevarat felul in care alimentele iutite, picante, afecteaza organismul.

Adaugă părerea ta

Studiile recente insa au scos la iveala felul in care mancarea picanta afecteaza organismul, iar concluziile sunt cu adevarat interesante. Este de mentionat faptul ca mancarea picanta paresa castige teren si ca alimentele iuti par sa fie din ce in ce mai prezente in alimentatia de zi cu zi a oamenilor.

Astfel, iata ce fel actioneaza mancarea picanta asupra organismului uman:

In primul rand, alimentele picante ajuta la scaparea de kilograme in plus. in special ardeii iuti, bogati in capsaicina, substanta ce accelereaza metabolismul. Mai mult decat atat, capsaicina accelereaza ritmul cardiac si stimuleaza cresterea temperaturii corpului, ajutand astfel organismul sa arda mai repede caloriile.
Tot ardeii iuti, bogati in vitaminele A si C care ajuta la stimularea organismului de a dizolva cheagurile de sange si astfel fluxul sanguin creste. Tocmai de aceea simtitm o stare de caldura in momentul in care consumam alimente picante.

Articolul integral pe Lyla.ro.