Ce durere de spate nu ar trebui să ignori niciodată

Wednesday, 09 October 2019, 10:36 Sursă: REALITATEA.NET

Majoritatea dintre noi avem joburi care ne limitează libertatea de mișcare și care presupun o muncă intelectuală, ce se desfășoară la birou, pe scaun. Tocmai de aceea, durerile de spate sunt o problemă des întâlnită mai ales în firme și corporații.

Durerea apare în mai multe zone ale coloanei vertebrale și poate fi tratată prin adoptarea unei poziții corecte sau prin medicamente și odihnă. Deși majoritatea durerilor nu ascund probleme grave de sănătate, există o anumită durere de spate pe care nu ar trebui să o ignorăm niciodată.

Iată care este durerea de spate pe care nu ar trebui să o ignori niciodată!

De câte ori nu ți s-a întâmplat să simți durere în zona inferioară a spatelui? Această neplăcere poate apărea in cauza efortului pe care l-ai făcut sau a poziției incorecte a corpului. În acest caz, unguentele sau pastilele te scapă, de obicei, în câteva zile de disconfort. În alte cazuri, însă, această durere poate fi cauzată de o afecțiune foarte gravă, potrivit thehealthsite.com.

Durerea de șale care persistă poate semnala o problemă gravă de sănătate, de aceea trebuie să te duci imediat la doctor. Disconfortul în zona lombară poate fi rezultatul unei anumite afecțiuni structurală a spatelui, ce ține de vertebre, de discurile intervertebrale, ligamente și mușchi. De asemenea, durerea sciatică mai poate apărea și în cazul pietrei la rinichi, herniei de disc, osteoartritei sau unor afecțiuni ale inimii, conform Diva Hair.

Durerea de spate nu este o afecțiune peste care trebuie să o treci cu vederea. Aceasta poate ascunde boli care, netratate la timp, pot să te marcheze pentru toată viața.

În funcție de intensitatea durerii, durerile de spate se împart în:

- dureri acute de spate: este genul de durere care durează puțin, dar este intensă;

- dureri cronice: este o durere ce durează mai mult și are o intensitate care crește și scade;

- coccigodinie: dacă simți durere în capătul coloanei (zona coccisului), cel mai probabil suferi de această boală;

- sciatică: această afecțiune face ca durerea de spate să coboare pe picior.

Detalii aici


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL