Coronavirus - România: 229040 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce BOLI rişti să faci în funcţie de ANOTIMPUL în care te-ai NĂSCUT

Sunday, 21 December 2014, 09:49 Sursă: REALITATEA.NET

Cercetatorii britanici de la Universitatea Queen Mary din Londra sustin ca persoanele nascute iarna, in special in luna ianuarie, sunt predispuse unor boli psihice. Dintre acestea, cele mai periculoase sunt schizofrenia si tulburarea bipolara.

Pe de alta parte, persoanele nascute in lunile iulie, august sau septembrie au cel mai mic risc sa capete vreuna din bolile mentionate mai sus.

Persoanele nascute in luna mai de exemplu sunt predispuse sa fie depresive, spre deosebire de persoanele nascute in luna noiembrie.

O cauza ar putea fi infectiile materne – gravida poate contracta gripa iarna. Ar putea acest lucru sa creasca riscul de boli psihice? Sau dieta. În functie de sezon, anumite alimente – fructe, legume – sunt mai mult sau mai putin disponibile, iar acest lucru poate influenta dezvoltarea fatului. Un alt factor-cheie ar putea fi vitamina D, a carei sinteza depinde de expunerea la razele ultraviolete. Iarna, exista riscul ca gravida sa aiba carenta de vitamina D, a mentionat, Sreeram Ramagopalan, unul dintre cercetatori.

Vezi mai multe pe lyla.ro.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL