Ce boli poți face din cauza grăsimii de pe abdomen

Tuesday, 02 February 2016, 09:34 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Grăsimea de pe burtă este foarte greu de eliminat, şi dacă nu toată lumea are aceleaşi standarde de frumuseţe, iata un argument medical la care vă invit să meditaţi: reprezintă un risc enorm pentru boli de inimă şi cancer. 

Un studiu publicat în jurnalul Colegiului American de Cardiologie, derulat timp de 7 ani pe 3000 de persoane, a scos la iveală informaţii alarmante. Fiţi atenţi!

Oamenii de ştiinţă au constatat că riscul de moarte timpurie al cardiacilor care au grăsime pe burtă este mai mare decât cel al persoanelor obeze care au grasimea acumulată în alte părţi ale corpului. De altfel, la încheierea studiului 71 de persoane din prima categorie decedaseră, 90 trecuseră printr-un eveniment cardiac semnificativ, iar 140 făcuseră cancer.

Nu sunt singurele riscuri generate de grăsimea abdominală. Alte studii americane au arătat că aceasta creşte riscul dezvoltării osteoporozei la bărbaţi, a diabetului, a cancerului de colon şi favorizează apariţia bolilior de rinichi. Cum scăpăm de grăsimea de pe burtă?

Foarte greu, dar nu imposibil. O variantă este chirurgia estetică, dar asta nu înlătură cauza, deci, în primul rând, este necesară o intervenţie de urgenţă în obiceiurile noastre de nutriţie. O primă măsură este aceea de a reduce cele trei alimente albe care favorizează apariţia a numeroase maladii a căror vindecare este uneori imposibilă, sau cel puţin foarte costisitoare: făina, zahărul şi sarea.

Alimente precum cerealele integrale, nucile, uleiul de măsline, seminţele, ardeiul iute, ghimbirul, sucul de lămâie ne pot ajuta semnificativ, dar nu este destul. Mişcarea este vitală pentru a îndepărta riscul cardiovascular. Un abonament la sală poate fi costisitor, dar mersul pe jos nu ne determină să deschidem punga. Poate doar pentru o pereche de pantofi de sport comozi, de preferat cei cu talpă îngroşată, care ne ajută la articulaţii şi la şold şi care ne corectează ţinuta. Gândiţi-vă, este posibil ca astfel să vă salvaţi viaţa!

La obezitatea abdominală, ţesutul adipos de depune pe organele interne, iar orice depăşeşte 94 de centimetri în talie la bărbaţi şi 80 de centimetri la femei este ca o sirenă care sună alarma şi trebuie să vă determine să luaţi măsuri.

Un abdomen gras duce la modificarea dinamicii şi structurii inimii. Cordul creşte în volum, este dispus mai mult pe orizontală decât pe verticală, iar în timp de poate ajunge la hipertrofie ventriculară şi la insuficienţă cardiacă. Mai mult, grăsimea abdominală secretă proteine care contribuie la depunerea plăcilor de aterom pe vasele de sănge, ceea ce duce ateroscleroză. Aţi auzit de accidentul vascular? Face ravagii, la vârste tot mai mici!

Grăsimea de pe burtă generează creşterea nivelului de trigliceride şi colesterol, dar şi ceea ce se numeşte sindrom metabolic. Iar de aici, problemele se vor ţine lanţ!

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri