Ce au păţit elevii bătăuşi din Lugoj, care au transmis live pe Facebook cum îl bat pe un coleg

Wednesday, 01 February 2017, 16:52 Sursă: REALITATEA.NET

Cei doi elevi de la Liceul "Aurel Vlaicu" din municipiul Lugoj care au lovit cu pumnii şi picioarele un coleg de clasă au fost sancţionaţi cu nota scăzută la purtare şi ar putea repeta anul şcolar.

Adaugă părerea ta

De asemenea, copiii care au fost prezenţi la incident s-au ales cu nota scăzută la purtare.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Timiş, Aura Danielescu, a declarat, miercuri, că cei doi elevi de la Liceul "Aurel Vlaicu" din Lugoj care au lovit, săptămâna trecută, un coleg cu pumnii şi picioarele au primit nota 1 la purtare şi au fost mutaţi în altă clasa, scrie Ziare.com.

"Cei de la şcoală ne-au comunicat, în scris, că au fost sancţionaţi în felul următor: cei doi agresori, care au putut fi identificaţi de pe filmare, au fost mutaţi disciplinar la altă clasa de profesională şi li s-a scăzut nota la purtare la 1.

Copiii care au filmat au fost sancţionaţi disciplinar prin scăderea notei la purtare la 2. Mai sunt cu media scăzută la purtare câţiva copii care au asistat la bătaie, fără să cheme pe cineva sau să facă ceva. Ei au primit mustrare scrisă şi nota 7 la purtare", a declarat Aura Danielescu.

Odată cu scăderea notei la purtare la 1, cei doi elevi agresori vor fi nevoiţi să repete clasa. Însă, aceştia nu pot fi exmatriculaţi pentru că, potrivit Statutului Elevului, o astfel de sancţiune se aplică doar elevilor din învăţământul secundar superior, aceştia fiind în clasa a IX-a.

"Anul şcolar se repetă doar atunci când elevii au sub media 6 la purtare. Ei pot obţine media 10 pe următorul semestru şi atunci nu repetă clasa. Şi mai există un articol prevăzut în Statut, în situaţia în care nu există un comportament deviant şi copiii se îndreaptă, tocmai în ideea în care se doreşte a fi recuperaţi copiii, nu neapărat a rămâne marcaţi pe viaţă de o anumită sancţiune.

Măsurile după şase luni pot fi ridicate, deci acelaşi consiliu poate, până la sfârşitul anului şcolar, să recurgă la acest articol din Statutul Elevilor", a mai spus Aura Danielescu.

Pregătire în prealabil pentru bătaie

Amintim că, joia trecută, un elev de la Liceul Tehnologic "Aurel Vlaicu" a fost bătut cu pumnii şi picioarele de doi colegi, sub privirile altor băieţi care se aflau în acel moment în clasa, scenă fiind filmată şi postată pe reţelele de socializare.

Din înregistrarea transmisă live pe Facebook a reieşit că elevii implicaţi s-au pregătit special că să filmeze bătaia, pentru că înainte de scenă violenţă ei au aranjat mobilierul.

În imagini se vede cum un băiat îi da altuia câteva palme, îl împinge de perete, apoi începe să îl lovească puternic, cu pumnii, până când victima cade.

Agresorul însă nu se opreşte şi îl loveşte pe cel căzut cu picioarele. Apare apoi un alt băiat care pare că încearcă să îl oprească pe atacator, după care vine un altul, care îl loveşte şi el pe cel bătut.

În unitatea de învăţământ a fost deschisă o anchetă, în timp ce poliţiştii s-au autosesizat şi au întocmit dosar penal pentru lovire şi alte violente în acest caz. Ulterior, elevul bătut a depus plângere la Poliţie. Conflictul dintre cei trei adolescenţi a pornit de la faptul că elevul agresat i-a răspuns unuia dintre cei doi colegi.