Cazul spionului Serghei Skripal // Informații de ultimă oră

Thursday, 08 March 2018, 12:31 Sursă: REALITATEA.NET

Ofițerul de poliție care a ajuns primul lângă banca unde fostul spion rus Serghei Skripal și fiica lui Yulia s-au prăbușit, după ce au fost otrăviți cu un agent neurotoxic, se simte "ceva mai bine", ba chiar a început să comunice cu autoritățile, a informat presa internațională online.

Adaugă părerea ta

Totuși, ofițerul britanic este în continuare supravegheat medical, pentru că "ne așteptăm la orice", potrivit doctorilor care se ocupă de caz. Polițistul a fost expus la aceeași substanță, după ce a intrat în contact cu Serghei Skripal și fiica lui.

În schimb, Serghei Skripal și fiica sa Yulia sunt în continuare într-o stare foarte gravă, internați la spitalul din Salisbury (Marea Britanie). Doctorii refuză să ofere detalii sau prognosticuri în privința situației celor doi.

Serghei Skripal, 66 de ani, despre care presa internațională a scris că a fost chiar agent dublu (ex angajat GRU - Serviciul secret rus și colaborator MI6 - serviciul secret al Marii Britanii), şi fiica sa, Yulia, 33 de ani, au fost găsiţi inconştienţi, pe data de 3 martie, pe o bancă din orașul englez Salisbury.

Citește și: Detalii șocante! Cum a fost găsit fostul dublu agent rus pe bancă, după ce s-a prăbușit!

Ce se întâmplă cu o persoană contaminată cu agent neurotoxic și de ce cantitate este nevoie ca să își facă efectul

Spasmele, insuficiența cardiacă și stopul respirator sunt printre cele mai frecvente efecte ale otrăvirii cu agent neurotoxic.

Nu este necesar ca o persoană să intre în contact cu o cantitate mare de agent neurotoxic pentru ca acesta să își facă efectul. O picătură este suficientă.

Substanța este atât de toxică, încât trebuie transportată într-un dispozitiv bine etanșat, iar cei care o manevrează trebuie să poarte îmbrăcăminte de protecție.

Vezi și: VIDEO Ultimele imagini cu fostul spion rus, înainte să fie otrăvit