Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cazul FLOREASCA. Dosar penal pentru ucidere din culpă. Detalii terifiante din anchetă: femeia a ars ca o torță

Monday, 30 December 2019, 08:54 Sursă: Realitatea.NET

Pacienta care a luat foc pe masa de operație, la Spitalul Floreasca, a murit, duminică seara. Într-un comunicat oficial, Ministrul Sănătății a transmis condoleanțe familiei și a precizat că ancheta Corpulului de control continună. Astăzi urmeză să se facă noi audieri.

Pe de altă parte, chirurgul Mircea Beuran, cel care a coordonat intervenția, s-a disculpat și spune că a ajuns în sala de operație după ce a avut loc tragicul incident.

"Eu m-am atașat momentului în care am preluat momentul lor operator să-l duc către final deoarece echipa era destul de șocată, speriată. (...) Unul din membrii echipei a ridicat bolnava în brate de pe masă, a venit și cineva din afara sălii, tot din blocul operator, cu un vas cu apă. S-a aruncat peste masa care fumega. Pacienta a fost protejată prin luarea în brațe de către chirurg. Eu i-am găsit lucrând pentru că, în primul moment, n-au putut să facă oprirea sângerării pentru că a apărut evenimentul cu flăcara. Am închis operația", a spus Mircea Beuran, la un post TV.

"Nimeni care a participat în sală, de la infirmiere, brancardiere, asistente, medici, nu a suferit nicio arsură. Niciunul din aceste personaje nu s-au prezentat la unitatea de primiri urgențe că s-au intoxicat cu fum. Un membru al echipei a ridicat bolnava de pe masă și altul a aruncat vasul de apă steril. Sistemul de alarmare la fum nu s-a declanșat", a mai spus doctorul.

Chirurugul mai sugerează că, până când nu sunt investigate toate pistele, e greu să atribui cuiva vinovăția directă. 

Ce spune chirurgul Mircea Beuran după ce pacienta arsă la Floreasca a murit

"În intervalul 19.50-20.00, am primit acest semnal că pacienta a decedat. A decedat în Terapie Intensivă, din Secţia de Arşi, era sub control medical multidisciplinar, dar probabil contextul biologic în care se găsea pacienta, o boală incurabilă, un efort chirurgical făcut la cerere şi evenimentul neplăcut şi nedorit de nimeni, la care s-a supraadăugat această arsură, biologic nu a rezistat ca să poată să depăşească tot efortul medical care s-a făcut", a declarat, duminică seara, dr. Mircea Beuran. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL