Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cazul copiilor terorizați de primarul din Sângeorz-Băi: Protecția Copilului este oricând gata să instituie o măsură de urgență

Friday, 18 September 2020, 10:06 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

„Ancheta socială presupune ca o echipă specializată să facă evaluarea copiilor din punct de vedere psiho-social, să vedem în ce măsură mediul familial mai este adecvat pentru ei, ce nevoie de sprijin au acești copii și cum pot fi ei susținuți în această perioadă.

Nu pot să garantez eu pentru siguranța copilului în acest moment, dar ce pot să vă spun este că se află alături de părintele despre care nu există suspiciuni că îl poate agresa pe copil. Eu știu să vă spun aceste detalii în acest moment. Ce pot să vă spun este că dacă acest copil se află într-un pericol iminent, Direcția care investighează și anchetează cazul e în legătură constantă cu familia și este oricând gata să instituie o măsură de urgență în ceea ce-i privește pe cei doi copii sau doar pe fetiță”, a precizat Mădălina Turza, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPCA).

„Ca oricărui părinte și om decent din această lume imaginile m-au tulburat profund. Este intolerabil să avem astfel de situații în România anului 2020, cu atât mai mult cu cât nu vorbim de o situație apărută la nivelul unei familii, cum să spun, extrem de vulnerabile, supusă unor condiții de viață extreme, cu niște nevoi extraordinare, care pun o presiune asupra familiei și unde pot apărea astfel de comportamente extreme; iată este o familie normală, în care există astfel de situații absolut regretabile”, a mai afirmat aceasta.

Reamintim că procurorii au deschis un dosar penal după apariția în spațiul public a înregistrării video cu primarul din Sângeorz-Băi, care își agresează și umilește fiica de 14 ani.

În imaginile blurate se vede cum primarul din Sângeorz Băi și-a pedepsit fiica să stea dezbrăcată, în genunchi, cu mâinile deasupra capului și să repete că nu mai este obraznică. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL