Coronavirus - România: 29223 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cazul Caracal. Gheorghe Dincă, din nou în fața anchetatorilor

Thursday, 12 September 2019, 10:56 Sursă: REALITATEA.NET

Gheorghe Dincă, bărbatul care susține că le-a ucis pe Alexandra și Luiza, a fost din nou scos din arest și dus la poliție. Experții vor să afle acum dacă suspectul are profilul unui criminal în serie.

Totodată, în ancheta cazului crimelor de la Caracal, procurorii vor reasculta apelurile Alexandrei făcute la 112. Potrivit unui avocat din dosar, au apărut elemente ce ar putea influenţa decisiv investigaţia.

În paralel, cazul a determinat controale în parchetele din toată țara. Inspectorii vor să verifice cum s-au ocupat procurorii de dosarele de omor, trafic de persoane și lipsire de libertate, și în celelalte cazuri de acest gen. 

Și soția lui Gheorghe Dincă este cercetată în „dosarul Caracal”. Elena Dincă este cercetată pentru complicitate la omor, după cum a anunțat șeful DIICOT, Felix Bănilă, săptămâna trecută.

Elena Dincă urmează să mai fie audiată de anchetatori în urma cererii familiei Măceșanu.

Cererea a fost făcută de familia Alexandrei Măceșanu, după ce în dosarul crimelor de la Caracal au fost depuse mai multe mărturii care atestă că în casa lui Dincă ar fi avut loc fapte de trafic de carne vie.

Potrivit acestor mărturii, Elena Dincă a ajuns acasă la Caracal la câteva zile după ce Dincă o răpise pe Luiza. Familia Luizei Melencu a reclamat dispariția tinerei de 18 ani pe 14 aprilie, după ce aceasta nu a mai revenit seara acasă.

Anchetatorii suspectează că femeia ar fi ștuit de faptele soțului său și că ar fi șters urmele crimelor.

DIICOT: Soția lui Dincă, cercetată pentru complicitate la omor

Șeful DIICOT a declarat, pe 6 septembrie, că cercetarea penală a fost extinsă pe numele Elenei Dincă, soția lui Gheorghe Dincă, pentru complicitate la omor, după sesizarea mamei Luizei Melencu.

„În data de 23 august 2019 s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem și pentru complicitate la omor urmare a sesizării formulate de mama victimei Melencu Luiza Mihaela în data de 22 august 2019 cu privire la o presupusă activitate infracțională a numitei Dincă Elena, soția inculpatului”, a spus Bănilă.

De asemenea, în data de 2 septembrie a fost extinsă din nou urmărirea penală pentru două infracțiuni de profanare de cadavre sau morminte, potrivit anunțului șefului DIICOT.

Caracal. Soția și copiii lui Gheorghe Dincă, audiați 9 ore la DIICOT

Procurorii erau interesați de ultima vizită pe care Elena Dincă, soția lui Dincă, a făcut-o la Caracal, după acuzațiile făcute de avocatul familiei Luizei Melencu.

Tonel Pop a susținut că este posibil ca în perioada în care a dispărut Luiza Melencu, soția suspectului de crimă să se fi aflat în casa lui Gheorghe.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL