Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cătălin Flutur, fostul primar al Botoșanului, audiat la DNA pentru fapte de corupție

Monday, 28 September 2015, 12:05 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit primelor informații, Cătălin Flutur este audiat în dosarul omului de afaceri Eugen Tudose, privind concesionarea terenului pe suprafața căruia s-a construit hotelul Belvedere.

Potrivit procurorilor DNA, Flutur, în calitate de reprezentant al Consiliului Local Botoșani, a concesionat, pe 23 septembrie 2009, o suprafață de 130,01 metri pătrați, situată în zona ultracentrală a municipiului Botoșani, care avea destinația de alee pietonală, societății comerciale Belvedere SRL Botoșani, în scopul organizării șantierului aferent proiectului "Îmbunătățirea produsului turistic prin extinderea și modernizarea hotelului Belvedere", contrar unei hotărâri a Consiliului Local Botoșani emise în luna mai 2008, care prevedea că hotelul și parcarea acestuia vor fi construite pe teren integral privat, scrie Agerpres.

"Prin această faptă au fost vătămate interesele legitime ale cetățenilor municipiului Botoșani afectați de desființarea unei căi de acces dintre Bulevardul Mihai Eminescu și cartierul Maxim Gorki", se arată în comunicatul DNA.

Ulterior, pe 18 aprilie 2012, Flutur a încheiat un nou contract de concesiune, tot cu societatea comercială Belvedere SRL, pentru aceeași suprafață de teren, pe durata existenței construcției.

Procurorii au stabilit că prin acest contract au fost afectate atât interesele legitime ale cetățenilor municipiului Botoșani, cât și cele ale Liceului "Ștefan Luchian" al cărui teren de sport a fost micșorat cu suprafața de teren aferentă construirii unei noi alei pietonale.

Cătălin Flutur a fost audiat, luni, la sediul DNA Suceava, unde a fost pus oficial sub acuzare.


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL