Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cât de sănătos este, de fapt, uleiul de peşte. Acum că ştii, mai consumi?

Thursday, 23 November 2017, 13:35 Sursă: REALITATEA.NET

Bogat în acizi omega 3, uleiul de peste nu este atât de eficient pe cât se credea, iar ultimele studii îl asociază cu probleme grave de sănătate ale bărbaţilor.

Fiind suspectat că determina apariţia cancerului de prostată, bărbaţilor li se recomanda să-şi modereze consumul de acizi graşi din peşte şi suplimentele din ulei de peşte.

Oamenii de ştiinţă de la Fred Hutchinson Cancer Research Center, din Seattle, au definitivat un studiu care releva o legătură între cancerul de prostată şi consumul exagerat de acizi graşi omega 3 care se găsesc în peşti precum somon, rechin, păstrăv şi ton, cât şi în capsulele de peşte, precum cele din ficat de rechin, foarte populare pe piaţă. Cercetătorii susţin că, în doze mari, acizii omega 3 produc stres oxidativ, care determină vătămarea ADN-ului, crescând riscul diverselor tipuri de cancer.

Cercetările efectuate pe un eşantion de peste 2.000 de bărbaţi au concluzionat că bărbaţii care consumau cantităţi mari de peşte şi suplimente alimentare cu ulei de peste prezentau un risc cu 43% mai mare de a dezvolta cancer de prostată, faţă de bărbaţii care consumau cantităţi mici de peşte gras, scrie femeia.ro. Riscul de a dezvolta forma agresivă a cancerului de prostată era cu 71% mai mare, iar cel de a dezvolta forma non-agresivă a cancerului de prostată era cu 44% mai mare.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL