Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Carne toxică în magazine. Ce trebuie să eviți când mergi la cumpărături

Tuesday, 10 November 2020, 15:03 Sursă: realitatea.net

O serie de analize efectuate de ONG-ul din Germania au scos la iveală câteva detalii înfricoșătoare despre carnea toxică pentru oganismul uman. Specialiștii au analizat produsele celor mai mari producători din Europa, iar păsările sunt pline de bacterii foarte periculoase.

În raportul dat publicității de ONG-ul german se arată că în carnea de pui vândută de cei mai mari producători de păsări din UE există niveluri ridicate de bacterii foarte periculoase și rezistente la antibiotic. Specialiștii au analizat carne de pui cumpărată din Franța, Germania, Olanda, Spania și Polonia. Cea mai toxică carne este produsă de o companie germană, fiind urmată de carnea de pui vândută de alte două companii din Franța și Olanda.

Conform datelor obținute, 59% dintre probele extrase erau contaminate. Oamenii se pot contamina foarte usor cu astfel de bacterii dacă nu se spală pe mâini după atingerea puiului sau dacă carnea nu este gătită suficient de bine, scrie monitorulcj.ro.

Nu este recomandat nici să spălăm carnea după ce o cumpărăm din magazine. Specialiștii de la Universitatea americană Drexel au descoperit că în momentul în care spălăm carnea achiziționată din magazine nu facem nimic altceva decât să răspândim agenții patogeni prin toată bucătăria.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL