Carmen Dan dă asigurări că nu vrea "o confruntare cu protestatarii" de la Ateneu

Thursday, 10 January 2019, 17:18 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Fără să fie întrebată despre eventualitatea unor confruntări între forțele de ordine și protestatarii pro-Europa de la Ateneu din această seară, ministrul Carmen Dan spune "Nu vreau să înţelegeţi că asta înseamnă o confruntare cu protestatarii". Este un mesaj ambiguu, care pare mai degrabă o amenințare voalată a ministrului de Interne, așa cum ne-a obișnuit și în alte ieșiri publice - vezi recenta petiție la ONU sau lista jurnaliștilor care "instigă la proteste"

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, referindu-se la mitingul anunţat joi de patru organizaţii civice, la Ateneul Român, că s-au luat toate măsurile care se impun pentru păstrarea ordinii publice, iar ministerul pe care îl conduce va colabora cu SPP (Serviciul de Protecţie şi Pază_ - instituţia responsabilă de măsurile de securitate, scrie Agerpres.

"Referitor la protestul de astăzi, responsabil de măsurile de securitate pentru acest eveniment este SPP, iar structurile ministerului vor colabora cu această instituţie conform planului de măsuri stabilit. Nu vreau să comentez în niciun fel decizia celor care vor să organizeze aceste proteste legat de acest eveniment. Vreau să vă asigur că vom colabora cu SPP şi în felul acesta avem toată disponibilitatea şi am luat toate măsurile care se impun pentru păstrarea ordinii publice. Nu vreau să înţelegeţi că asta înseamnă o confruntare cu protestatarii. Vrem doar ca acest eveniment foarte important - vizita Colegiului Comisarilor CE - să se desfăşoare fără incidente. (...) Suntem foarte atenţi în aceasta zonă şi toate informaţiile, aşa cum spune protocolul, vor fi direcţionate către instituţia care coordonează această activitate - aceasta fiind SPP", a declarat Carmen Dan, într-o intervenţie telefonică la România tv.

Jurnalistul Realitatea TV Rareș Bogdan a reacționat imediat pe pagina sa de Facebook: "Amenință ființa aceasta, așa să înțelegem?"

Nu este pentru prima dată când apropiata lui Liviu Dragnea face insinuări de acest tip sau amenințări directe de la înălțimea scaunului de ministru de Interne. La momentul OUG 13, Carmen Dan a nominalizat o serie de jurnaliști sau formatori de opinie care ar fi instigat la "protestele din stradă".

Primăria București a respins cererea pentru un miting joi la Ateneu, unde are loc ceremonia cu șefii instituțiilor UE. Organizatorii spun că ei vor participa totuși la miting

Comisia de ordine publică a Primăriei București a respins miercuri solicitarea pentru un miting desfășurat joi la Ateneul Român, solicitare depusă de protestatarul Cristian Dide, fondatorul asociației Evoluție în Instituție, a declarat pentru G4Media.ro viceprimarul Aurelian Bădulescu. Motivul respingerii e faptul că pentru acel spațiu există deja o cerere din partea Guvernului pentru evenimentul public prilejuit de preluarea președinției rotative a UE.

Mitingul de joi, intitulat "Vrem Europa, nu dictatură", fusese anunțat însă pe Facebook de alte organizații civice (Rezistența, Corupția Ucide, Inițiativa Romania și Geeks 4 Democracy), care au depus și ele la primărie o cerere de autorizare.

Atât reprezentanții celor patru organizații, cât și Cristian Dide au declarat pentru G4Media.ro că vor merge joi seară la Ateneu, unde vor manifesta. "Noi vom fi prezenți la miting", a declarat Cătălin Teniță, fondator Geeks 4 Democracy.

România va marca, joi, preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, printr-o ceremonie organizată la Ateneul Român la care vor fi prezenţi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, al Parlamentului European, Antonio Tajani, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk şi premierul Viorica Dăncilă. Tot joi, patru organizaţii civice au anunţat un miting pro-Europa cu tema "Românii sunt cetăţeni ai Uniunii Europene şi luptă pentru valorile europene, pentru libertate, stat de drept, justiţie independentă".


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri