Cine este bugetarul care câştigă de 14 ori mai mult decât premierul Victor Ponta

Tuesday, 04 February 2014, 09:36 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Dan Radu Rușanu, câștigă lunar echivalentul în lei a 14.000 de euro, relevă un comunicat al instituției.

Potrivit acestuia, prim-vicepreședintele instituției, Daniel Dăianu,  și vicepreședinții(Mircea Ursache, Corneliu Moldoveanu și Ion Giurescu) încasează lunar câte 12.000 de euro sume, susțin cei de ASF, "cu mult sub nivelul" veniturilor realizate în fostele insituții de supraveghere adică CSA pentru asigurări, CSSPP pentru pensii și CNVM pentru piața de capital.

De asemenea, arată comunicatul, directorii din ASF nu câștigă mai mult de 4.000 de euro fapt care infirm informațiile apărute în presă potrivit cărora unele personae care ocupă astfel de posture încasează între 8.000 și 10.000 de euro.

"Nivelul salarial ia în considerare nivelul remuneraţiei acordate unor poziţii şi funcţii similare din piaţa financiară, astfel încât să existe o corelare cu nivelul salariilor din entitățile supravegheate şi să fie asigurată independență în actul de supraveghere.", mai relevă comunicatul. Mai multe aici.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE