Care sunt cele mai sigure şi cele mai periculoase companii aeriene. Clasament oficial pentru 2016

Sunday, 10 January 2016, 11:26 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Pe primul loc în topul celor mai sigure companii aeriene se situează, pentru al treilea an la rând, compania Quantas din Australia, pe listă figurând o singură companie britanică, respectiv Virgin Atlantic.

Ratingul extrem de bun înregistrat de companiile desemnate ca fiind cele mai sigure include, printre alţi factori, numărul extrem de mic de accidente sau “fatalităţi”, cum au fost numite de AirlineRatings.com, iar compania Quantas din Australia are un istoric de invidiat din acest punct de vedere, în toţi cei 95 de ani de când a fost înfiinţată, notează Daily Mail.

Clasamentul a fost realizat pe baza analizei a 400 de companii aeriene din toată lumea. AirlineRatings.com acordă punctaje pentru companiile aeriene şi pe baza auditului realizat de autorităţi aviatice internaţionale şi guvernamentale, a incidentelor raportate în ultimele 12 luni şi pe baza istoricului accidentelor pe care îl ţine fiecare companie.

British Airways s-a aflat anul trecut între primele zece companii aeriene sigure, dar anul acesta nu a reuşit să intre între primele 20. Figurează, în schimb, Emirates, Lufthansa, KLM, Swissair, American Airlines, United Airlines şi Virgin Australi, mai scrie sursa citată. 

Qantas (s-a situat pe primul loc în top 20, restul companiilor fiind ordonate alfabetic)
Air New Zealand
Alaska Airlines
All Nippon
Airways American
Airlines Cathay
Pacific Emirates
Etihad EVA
Air Finnair H
awaiian Airlines
Japan Airlines
KLM
Lufthansa
SAS
Singapore Airlines
Swissair
United Airlines
Virgin Atlanti
Virgin Australia

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL