Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

EXIT POLL

Cardul de sănătate, blocat din nou. Medicii spun că vor asigura doar urgențele!

Sunday, 14 February 2016, 20:40 Sursă: REALITATEA.NET

"În cursul de azi, echipa tehnică a detectat această defecţiune. Se poate folosi cardul, dar când se trimite un serviciu medical în platforma informatică, confirmarea nu se vede, nu funcţionează. Noi am pus pe site şi pe forum ce s-a întâmplat, am dat şi un comunicat de prese să anunţăm ce se întâmplă", a precizat Vasile Ciurchea, preşedintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), pentru Realitatea TV.

"Se pot elibera reţete trimiteri, consultaţii, tot, cu condiţia ca aceste servicii să fie ridicate în sistem în 72 de ore. Consultaţiile se acordă în sistem offline, oamenii nu trebuie să aştepte la rând. Când vom remedia problema, vom anunţa şi vom reveni la sistemul online. Azi e duminică, unele operaţiuni nu le-am putut face azi. Le vom remedia mâine, probabil că până la prânz sistemul va fi online", a adăugat el.

În plus, Ciurchea a explicat că în momentul de faţă de mentenanţa sistemului se ocupă exclusiv echipa tehnică a CNAS, dar că va fi organizată o licitaţie în vederea soluţionării acestei situaţii.

"Nu există mentenanţă asigurată de altcineva, decât de echipa tehnică a Casei. Am scris caietul de sarcini pentru o nouă licitaţie. Până la 15 decembrie am avut asigurată mentenanţa; am avut o licitaţie anul trecut la care nu s-a prezentat nimeni. Sper că de data asta se va prezenta cineva", a spus preşedintele CNAS.

Duminică, 14 februarie, pe site-ul CNAS a apărut un anunţ potrivit căruia "s-a constatat o defecțiune în funcționarea cardului de sănătate": "Mai exact, sistemul CEAS nu poate confirma semnarea serviciilor prin utilizarea cardului. La introducerea cardului în cititor este solicitat pin-ul, dar în momentul transmiterii serviciului în PIAS (Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate) nu este întregistrată semnătura cardului, rămân înregistrate doar serviciul, amprenta de timp și numărul cardului utilizat".

Reprezentanții CNAS au precizat ulterior, printr-un comunicat de presă, că problema va fi remediată în cursul zilei de luni, 15 februarie.

 

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL