Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Carantina ar putea fi EXTINSĂ în județul Constanța! Alte ȘAPTE localități, în vizor

Friday, 20 November 2020, 14:41 Sursă: Realitatea.net

Potrivit Instituţiei Prefectului - judeţul Constanţa, Institutul Naţional de Sănătate Publică a transmis avizul de carantinare şi pentru următoarele localităţi: Agigea, Costineşti, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Medgidia, Techirghiol, Valu lui Traian.

"Avizul a venit ca urmare a unor analize de risc trimise de DSP Constanţa. Propunerile de carantinare vor fi votate în şedinţa de Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care va fi convocată în cursul zilei de astăzi, în sistem electronic", susține Prefectura Constanţa, într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, în aceeaşi şedinţă a CJSU va fi supusă la vot şi măsura de prelungire a carantinării zonale în oraşul Ovidiu, ca urmare a unei adrese formulate de DSP Constanţa, prin care a fost propusă extinderea măsurii existente pe o perioadă de încă 14 zile.

Propunerea a venit după constatarea că incidenţa cumulată a cazurilor de infecţie cu SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile se află la un nivel ridicat.

Potrivit bilanțului dat publicității ,a stăzi, de către autorități, judeţul Constanţa a înregistrat un indice de 6,13 la mia de locuitori, în vreme ce în municipiul reşedinţă de județ rata de infectare a ajuns la 9,35. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL