Coronavirus - România: 205793 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Căpitanul care l-a împuşcat pe Ceauşescu - mărturisiri emoţionante la 25 de ani de la Revoluţie

Sunday, 07 December 2014, 15:39 Sursă: REALITATEA.NET

In decembrie 1989, parasutistul s-a oferit voluntar pentru o misiune misterioasa, pentru a descoperi apoi ca era vorba despre executia dictatorului roman, scrie The Guardian.

Mainile sale tremura usor cand vorbeste despre ziua in care i-a impuscat pe Nicolae Ceausescu si pe sotia sa, Elena.

In ziua de Craciun a anului 1989, el a asistat la spectacolul melodramatic al cuplului prezidential si i-a condus pe cei doi afara, spre locul executiei, in timp ce Nicolae Ceausescu canta Internationala, noteaza sursa citata.

Apoi, cei doi au fost pusi cu spatele la zid si Boeru a tras in ei cu Kalasnikovul sau. Lucrurile s-au intamplat atat de repede incat militarul care filma procesul a prins doar ultima runda de gloante si corpurile cazute la pamant. Insa acele secunde i-au marcat capitanului intreaga sa viata.

"Inca sunt nelinistit cand vorbesc despre asta. Sunt doua vieti pe care le-am curmat. Este mare lucru. In razboi este ok, insa cand omori oameni neinarmati este mai greu. Nu as dori acest lucru nimanui, chiar daca treaba mea este sa omor oameni", spune Boeru.

Atunci in varsta de 31 de ani, azi bunic, capitanul nu are regrete ca a pus capat definitiv regimului lui Ceausescu, marcat de frica, saracie si lipsuri. Familia sa a fost printre milioanele persecutate.

Mai mult pe Ziare.com

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL