Cannes 2018. Finala. Cu ce producţii este prezentă România în acest an

Wednesday, 16 May 2018, 10:23 Sursă: REALITATEA.NET

Cannes 2018. Între 8 și 19 mai are loc cea de-a 71-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes, acolo unde România este prezentă atât în selecția oficială, cât și în cea paralelă cu scurtmetrajul „Albastru şi roşu în proporţii egale”, de Georgiana Moldoveanu, coproducţia „Seule à mon mariage”, de Marta Bergman, precum şi cu programul Romanian Short Waves. 

Coproducţia franco-belgiană "Seule à mon mariage", a regizoarei de origine română Marta Bergman, face parte din selecţia ACID (Association pour le cinéma indépendant et sa diffusion), iar scurtmetrajul "Albastru şi roşu, în proporţii egale", realizat de Georgiana Moldoveanu, a fost inclus în selecţia Cinéfondation.

Filmele selectate de un juriu propus de Asociaţia Secvenţe participă la Short Film Corner, o secţiune necompetiţională a Festivalului de la Cannes. Ele pot fi vizionate la toate bornele digitale ale festivalului, precum şi într-o proiecţie specială programată pe 18 mai, la ora 15.00, în sala Palais F.

Cea de-a 71-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes are loc loc în perioada 8 - 19 mai.

Anul acesta, preşedintele juriului competiţiei oficiale este actriţa australiană Cate Blanchett. Juriul secţiunii Un Certain Regard va fi prezidat de actorul Benicio del Toro, iar cel al secţiunii Cinéfondation şi pentru scurtmetraje, de regizorul francez Bertrand Bonello.

 

 

 

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL