Canicula face prima victimă. Un bărbat a murit, după ce a leşinat pe stradă

Thursday, 03 August 2017, 16:04 Sursă: REALITATEA.NET

Canicula face prima victimă. Un bărbat de 60 de ani a murit, după ce a leşinat pe stradă, în Galaţi, anunţă Realitatea Tv.

Adaugă părerea ta

Reamintim că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, astăzi, o avertizare meteo COD ROŞU de caniculă, valabilă pentru 12 judeţe din ţară. Restul ţării se va afla sub avertizare cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic deosebit de accentuat.

COD ROȘU 

Potrivit ANM, în zilele de 4 și 5 august, vineri şi sâmbătă, valul de căldură care a debutat încă de luni (31 iulie) va continua să se intensifice, iar disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și se va situa frecvent, în zonele joase de relief, între 82 și 84 de unități. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 22 și 25 de grade. 

În zonele de câmpie și de podiș ale județelor: Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Sălaj, Cluj, Mureș, Alba, Hunedoara, Mehedinți și Dolj, se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei și care se vor situa între 39 și 42 de grade.

20 de puncte de combatere a caniculei, în Capitală. VEZI UNDE au fost amenajate


COD PORTOCALIU

În Moldova, Dobrogea, Muntenia și local în Maramureș, Transilvania și Oltenia temperaturile maxime se vor situa, în general, între 36 și 39 de grade, valori cu mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei. 

Potrivit meteorologilor, treptat, valul de căldură se va restrânge către regiunile sudice și va persista până spre mijlocul săptămânii viitoare. Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere, în special în zonele de munte și în jumătatea de nord a țării.