Coronavirus - România: 3183 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Când va fi operaționalizat spitalul militar pentru coronavirus? Ministerul Apărării a făcut anunțul

Monday, 23 March 2020, 16:40 Sursă: Realitatea.NET

„La această oră sunt în derulare 15 misiuni, în care sunt implicați peste 140 de militari cu circa 100 de mijloace tehnice, printre care se numără operaționalizarea, din punct de vedere administrativ, a formațiunii medicale ROL 2 în incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni, asigurarea unei reţele de calculatoare pentru Ministerul Sănătăţii şi realizarea unor acțiuni de triaj epidemiologic”, precizează MApN într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, amenajările interioare ale corturilor şi saloanelor de specialitate ale formațiunii medicale ROL 2 vor fi finalizate în cursul zilei de astăzi, 23 martie, urmând ca, în cel mai scurt timp, să fie branșată la utilităţi. Din punct de vedere medical, spitalul va fi funcțional după instalarea aparaturii medicale și parcurgerea etapelor de autorizare și acreditare.

Tot astăzi, două aeronave ale Forțelor Aeriene Române vor executa zboruri pentru aducerea, în România, a unor echipamente de protecție medicală din Germania (cu o aeronavă C-130 Hercules) și Turcia (cu o aeronavă C-27 J Spartan), se mai arată în comunicat.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL