Când trebuie să eviți consumul de sardine

Friday, 23 February 2018, 15:08 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Peştele este unul dintre alimentele care trebuie să facă parte din regimul tău de viaţă datorită proprietăţilor lui sanogene şi aportului important de nutrienţi. De asemenea sardinele sunt foarte benefice, însă nu mereu! Află când trebuie să eviți consumul.

Sardinele reprezintă o excelentă sursă de antioxidanţi, cu puţine calorii, motiv pentru care sunt recomandate în regimurile de slăbire.

„Recomand persoanelor supraponderale să evite consumul acestora şi să opteze doar pentru sardine în suc propriu, pe care să le consume la prânz alături de o salată. Sardina este un peşte gras, iar lipidele pe care le conţine sunt constituite în mod egal din acizi graşi saturaţi, mono-nesaturaţi şi poli-nesaturaţi (care conţin Omega-3)’’, spune medicul nutriţionist Florin Ioan Bălănică.

Potrivit descopera.ro, acizii graşi esenţiali contribuie la scăderea nivelului de colesterol şi împiedică depunerea grăsimilor pe pereţii vaselor de sânge. De aceea, pacienţii cardiaci sau dislipidemici ar trebui să le introducă în alimentaţie ca adjuvant al tratamentului medicamentos.

Medicii sugerează femeilor aflate la menopauză să consume sardine, deoarece conţin calciu, fosfor, vitamina D şi sunt benefice oaselor.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE