Coronavirus - România: 3864 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Când se va vota starea de urgență în Parlament? Președintele Camerei Deputaților a anunțat programul

Monday, 16 March 2020, 13:23 Sursă: Realitatea.NET

”Este ora 13 și președintele Klaus Iohannis încă nu a ieșit public să anunțe ce anume înseamnă starea de urgență și care din măsurile prevăzute în lege vor fi aplicate.

Cred că se vor lua măsuri. Se dă posibilitatea ministrului de Interne să ia aceste măsuri în funcție de dinamica a ceea ce se întâmplă. Va fi o limitare a unor drepturi civile, dar daca ministrul de Interne le va lua conștient și responsabil măsurile nu cred că vor fi probleme.

Părerea mea este că starea de urgență este decretată prea târziu. Aseară mă așteptam să vină premierul cu soluții, tărăgănăm prea mult. Din punctul meu de vedere e nepermis. Vom aștepta ora 15", a declarat Marcel Ciolacu, la un post tv.

Decretul privind starea de urgență trebuie să fie votat în maximum 5 zile. Întrebat cum va vota PSD-ul acest decret, Marcel Ciolacu a susținut: 

”Biroul Permanent Reunit se va ține printr-o conferință video. Vom analiza textul decretului cel târziu mâine, iar miercuri sau joi vom avea votul. Cu certitudine votul va avea loc și vom respecta Constituția și legile. (...) Noi am transmis mai multe măsuri economice, nu s-a hotărât nimic pentru societățile comerciale. Neapărat acest șomaj tehnic, achitat în proporție de 75%. Rambursarea TVA-ului și a concediilor medicale... Toate aceste lucruri le așteptam deja să apară”, a mai completat Marcel Ciolacu.

Klaus Iohannis este așteptat să emită decretul prin care instituie starea de urgență! Președintele va face declarații de presă la ora 15.00.

PSD anunţă că va examina atent conţinutul decretului prezidenţial referitor la starea de urgenţă, după publicarea acestuia, şi îl va aproba în Parlament doar în anumite condiţii.

"Subliniez în termeni foarte fermi: nu este un cec în alb acordat acestui guvern. PSD, ca partid politic, inclusiv de la nivelul Parlamentului, va veghea ca măsurile ce vor fi adoptate să corespundă situaţiei de criză şi exigenţelor Constituţiei, legilor ţării şi tratatelor internaţionale care fac referire între altele la modul în care se restrânge exerciţiul unor drepturi fundamentale ale cetăţeanului. PSD, ca partid politic responsabil, va susţine toate acele măsuri care corespund integral şi transparent stării de urgenţă medicală, precum şi gestionării crizei economice aferente. Dar PSD va reacţiona politic şi parlamentar ferm la orice tentaţie de abuz care ar putea afecta exerciţiul unor drepturi fundamentale sau care va îmbrăca forma unor interese de grup economice. De aceea, solicităm Preşedinţiei şi Guvernului ca măsurile excepţionale înscriese în conţinutul decretului prezidenţial să corespundă integral şi strict exigenţelor constituţionale şi legale, să fie necesare într-o societate democrativă, să fie proporţionale cu situaţia care le-a determinat, să fie aplicate în mod nediscriminatoriu şi să aibă caracter temporar”, a explicat Titus Corlățean, într-o declarație de presă.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-17 14:27:13
Mihaitza

Si este "desantat" in postarea srnatorului?? Ori sunteti ipocriti ori incapabili sa intelegeti!

2020-03-17 14:36:30
Alexandru

Are perfecta dreptate.

2020-03-17 14:52:23
Marius

Un punct de vedere foarte pertinent si corect, 90% din cei reintorsi sunt doar pleava, oameni inutili societatii noastre, dar care au produs si produc mari pagube in randul semenilor lor.

Alte articole din: ACTUAL