"Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu cu privire la sesizarea plecării voluntare, din Cluj-Napoca, a unei femei în vârstă de 30 de ani, din municipiul Târgu Mureş, în prezenţa unui bărbat de 43 de ani, din municipiul Arad, au continuat cercetările în cauză care au condus la stabilirea faptului că femeia s-ar putea afla în judeţul Bihor. Cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, în apropierea localităţii Aleşd, judeţul Bihor, au identificat cadavrul unei persoane de sex feminin. În cauză, poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea identităţii cadavrului şi pentru verificarea tuturor circumstanţelor în care a avut loc decesul persoanei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj", se arată într-un comunicat transmis de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj.
Cadavrul se prespune că ar fi al unei tinere de 30 ani, din Târgu Mureş, Molnár Beáta, şi care locuia în Cluj Napoca. Ea a plecat de acasă la sfârşitul săptămânii trecute, într-o excursie cu prietenul ei, Boné Ferenc, un bărbat de 43 de ani. Cei doi au plecat cu un autoturism Dacia Logan cu numere de înmatriculare de Arad, proprietatea lui Boné Ferenc, înspre comuna Mărgău, localitatea Răchiţele, judeţul Cluj.
Tânăra a postat pe contul ei de socializare o singură fotografie din excursie, din Răchiţele, după care nu a mai dat semne de viaţă nici ea şi nici bărbatul, Bone Ferenc, a cărui locuinţă a fost percheziţionată în cursul zilei de luni.
Conform presei clujene, Boné Ferenc a fost asistent universitar la Universitatea Sapientia din Cluj-Napoca, până în vara anului 2020, când a fost concediat după un atac asupra fostei sale prietene, pe care a bătut-o în plină stradă, cu cruzime, scena fiind surprinsă şi de camerele de supraveghere. În imagini se vede cum, vreme de opt minute, bărbatul îşi loveşte victima cu pumnii şi picioarele, iar apoi o şi dă de câteva ori cu capul de pavaj.
În urma atacului din 2020, de altfel, potrivit portalului instanţelor de judecată, Boné a şi fost condamnat, pe 3 martie 2021, la un an şi trei luni de închisoare cu suspendare, plus 90 zile de muncă în folosul comunităţii, iar instanţa l-a obligat să frecventeze un program de consiliere psihologică "în vederea identificării şi eliminării cauzelor care generează violenţa" în comportamentul său.