Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bulgar reținut în Arad, după ce a vrut să scoată din țară cu mașina 12 migranți sirieni

Thursday, 18 August 2016, 15:36 Sursă: REALITATEA.NET

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Laura Bondar, a declarat că migranţii au fost prinşi marţi seară, de o patrulă a Poliţiei de Frontieră Vărşand. Poliţiştii se deplasau spre localitatea Grăniceri, pentru o misiune, observând, la aproximativ 50 de metri de fâşia de frontieră cu Ungaria, pe câmp, un autoturism marca Opel Astra înmatriculat în Bulgaria, în care se aflau mai multe persoane, scrie News.ro.

Autoturismul a fost oprit, iar în acesta se aflau opt adulţi (patru femei şi patru bărbaţi), în timp ce în portbagajul autoturismului mai erau cinci copii, cel mai mic fiind în vârstă de un an. Dintre cei 13 ocupanţi, 12 erau migranţi sirieni, pe care şoferul, un cetăţean bulgar, voia să îi scoată ilegal din România.

”Şoferul este cetăţean bulgar, Pastirkov L, în vârstă de  52 ani, iar pasagerii sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 1 şi 42 de ani. La cercetări, persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă în Ungaria, fapt pentru care au luat legătura cu cetăţeanul  bulgar, care s-a oferit să-i transporte, urmând ca la destinaţie să primească suma de 500 de euro”, a declarat sursa citată.

Sirienii sunt cercetaţi penal pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar şoferului este cercetat pentru trafic de migranţi. El a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalulul Arad cu propunerea de arestare preventivă.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL