Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bugetul României, pe marginea prăpastiei. USR acuză Guvernul de intrarea țării în "faliment"

Thursday, 01 August 2019, 10:12 Sursă: REALITATEA.NET

Bugetul general consolidat a încheiat primul semestru din acest an cu un deficit în creştere la 1,94% din PIB, respectiv 19,96 miliarde de lei, de la 1,4% din PIB după primele cinci luni, informează Realitatea Financiara.

În condiţiile în care, după primele cinci luni din 2019, soldul negativ a fost de 14,7 miliarde de lei (1,4% din PIB), înseamnă că, în iunie, diferenţa negativă dintre venituri şi cheltuieli a depăşit 5 miliarde de lei.

„Falimentul României nu este doar unul moral, ci și unul financiar. Cheltuielile statului român au crescut semnificativ față de aceeași perioadă din 2018. Aceste creșteri nesustenabile riscă să ne aducă la sapă de lemn", a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

Potrivit acestuia, noi ne îndatorăm pentru că statul continuă să crească pe banii noștri: de la salarii și cheltuieli de personal, la cheltuieli de miliarde cu pensiile speciale.

Cheltuielile pe care ar trebui să le vedem sunt cele în infrastructură și care au ca rezultat creșterea calității vieții românilor, ci nu a aparatului birocratic, mai spune oficialul USR. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL