Scandal diplomatic între România şi Rusia. Ministrul Apărării: Să evităm acţiunile ostile

Saturday, 29 July 2017, 10:06 Sursă: REALITATEA.NET

"Noi trebuie să ne vedem de treburile noastre, să evităm acţiunile ostile" - este reacţia ministrului Apărării, Adrian Ţuţuianu, în urma scandalului diplomatic cu Rusia. Moscova a cerut, oficial, explicaţii pentru incidentul aerian în care a fost implicat vicepremierul rus Dimitri Rogozin. Kremlinul acuză o provocare deliberată, iar preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, susţine că securitatea conaţionalilor săi a fost pusă în pericol.

Adaugă părerea ta

"Noi trebuie să ne vedem de treburile noastre, să ne asigurăm dezvoltarea economică şi să facem ceea ce este necesar pentru a avea mai multă securitate şi a putea descuraja anumite acţiuni ostile", a spus Ţuţuianu. 

Întrebat cum califică această reacţie gravă a oficialului rus, Ţuţuianu a declarat: "Absolut nepotrivită, ca să nu folosesc alte cuvinte". 

Avionul în care se afla vicepremierul Federației Ruse, Dmitri Rogozin, care ar trebui să ajungă vineri la Chișinău, a căutat, vineri după-amiază, o rută ocolitoare. Avionul vicepremierului rus a primit interdicție de survol a spațiului aerian al României, a anunțat MAE.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a comentat decizia autorităților române de a nu permite avionului în care se afla oficialul rus să tranziteze spațiul aerian român.

Avionul lui Rogozin, întors din zbor de România. Reacţia oficială a Rusiei

Potrivit Deschide.md, acesta a scris pe pagina sa de Twitter: „Autoritățile României au supus pericolului pasagerii avionului S7, femei și copii. Combustibilul era suficient doar până la Minsk. Așteptați răspuns, nemernicilor”.

Reacţia OFICIALĂ a Rusiei: a trimis Bucureştiului o notă de protest

Moscova i-a trimis Bucureștiului o notă de protest în legătură cu interdicția de a survola spațiul aerian al României pentru avionul de pasageri al companiei S7 în care se afla și vicepremierul rus Dmitri Rogozin.
Moscova a înaintat „o notă de protest hotărât” însărcinatului cu afaceri al României în Rusia în legătură cu interdicția de a survola spațiul aerian al României pentru avionul de pasageri al companiei S7 în care se afla și vicepremierul rus Dmitri Rogozin, informează vineri MAE al Federației Ruse, informează Sputnik.md.

Vicepremierul Rusiei amenință România: "Așteptați răspuns, nemernicilor"