Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Amsterdam va găzdui sediul Agenției Europene a Medicamentului

Monday, 20 November 2017, 18:19 Sursă: REALITATEA.NET

UPDATE. Potrivit unor surse diplomatice citate de AFP și Reuters, după ce în runda a treia de vot, în care au intrat orașele Milano și Amsterdam, cele două orașe candidate au obținut un număr egal de voturi, președinția estoniană a Consiliului Uniunii Europene a trecut la următorul pas procedural — tragerea la sorți.

După alocarea sediului EMA va urma procedura de vot pentru desemnarea viitorului sediu al Autorității Bancare Europene (EBA). Găzduirea sediilor EMA și EBA se traduce prin locuri de muncă și vizibilitate pentru orașele și țările gazdă și de aceea competiția a fost extrem de dură.

Conform unor surse europene citate de publicaţiile EUObserver şi Politico.eu, oraşele Milano (Italia), Amsterdam (Olanda) şi Copenhaga (Danemarca) au obţinut cele mai multe puncte în urma primului tur de vot desfăşurat în Consiliul UE pentru Afaceri Generale, astfel că vor trece în turul al doilea, scrie Mediafax

Practic, Bucureştiul a fost exclus după primul vot.

În cazul în care niciunul dintre cele trei oraşe nu va obţine suficiente voturi în a doua sesiune de vot, va fi organizat al treilea vot, în care miniştrii de Externe şi de Interne ai statelor Uniunii Europene vor avea de ales dintre două oraşe.

Nouăsprezece oraşe europene, inclusiv Bucureştiul, au candidat pentru a găzdui sediul Agenţiei Europene a Medicamentului (AEM), instituţie care trebuie mutată din Marea Britanie în contextul ieşirii acestei ţări din UE.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL