Coronavirus - România: 422852 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bucureștiul, invadat de o specie nouă de insecte: Tigrul platanului. Iată ce afecțiuni pot provoca

Saturday, 12 August 2017, 16:39 Sursă: REALITATEA.NET

Tigrul platanului sau Tigararul platanului, al cărui denumire științifică este Corythucha ciliata, este o specie originară din America de Nord, care afecteaza frunzele platanului, dar uneori atacă și frasinul. În Europa, insecta a fost descoperită prima data în anul 1964, în orașul Padova, din Italia, scrie libertatea.ro

Insectele au dimensiuni mici, între 4-6 mm lungime, iar corpul este aplatizat. Capul are culoare gri deschis, ochii sunt bine dezvoltați și au antene scurte.

Deși pentru bucureșteni invazia este relativ nouă, alte orașe din țară se plâng de mai mulți ani de prezența acestor dăunători și de fiecare dată în timpul verilor caniculare.

Pișcătura tigrului platanului este resimțită de om, dar leziunile nu sunt la fel de mari ca cele provocate de țânțari ori păianjeni, așa că spălarea cu apă și săpun a zonei înțepate sau aplicarea unui cubuleț de gheață sunt remediile care pot fi aplicate imediat

Pentru a scăpa de prezența insectei peste tot în jurul nostru, soluția o reprezintă hainele lejere care să acopere însă mâinile și picioarele în totalitate iar înainte de intrarea în casă, hainele trebuie scuturate foarte bine.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL