Bombardierul monstru K-7, arma înspăimântătoare a Rusiei a sfârșit teribil

Sunday, 01 September 2019, 15:03 Sursă: REALITATEA.NET

Unul dintre proiectele ambițioase ale Rusiei, bombardierul Kalinin K-7, a rămas în memoria pasionaților de tehnică de război. Dar nu neapărat la capitolul "reușite".

Adaugă părerea ta

Kalinin K-7 a fost un avion experimental produs în Rusia în anii 1930. Cu un tren de aterizare fix, aripi supradimensionate și mitraliere fixate pe el, avionul avea nevoie de 8 motoare pentru propulsare.

Aeronava avea 28 de metri lungime, o anvergură a aripilor de 53 de metri, putea transporta 120 de persoane și era, prin urmare, una dintre cele mai mari din epoca sa.

Nu a avut însă un sfârșit fericit. Primul zbor test a arătat că avionul este instabil și prezintă vibrații. Au urmat alte șase zboruri, înainte ca aeronava să se prăbușească în 1933.

Detalii despre proiect, dar și despre accident, au fost aflate mai târziu. Se pare că 15 oameni au murit în urma accidentului.

Alte două avioane de același tip au fost comandate, dar nu și terminate.

Iată două imagini cu avionul (și un clip):

De curând, un artist a realizat o ilustrație în care prezenta o variantă ceva mai mare a proiectului. Iată-le: Nu, nu au existat vești despre o reluare a proiectului.