Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Boboteaza, sabotată. Cruci de gheaţă care se aruncă în Dunăre, fabricate în laborator

Wednesday, 03 January 2018, 21:30 Sursă: REALITATEA.NET

Din cauza temperaturilor crescute din această perioadă, cele două cruci de gheaţă, înalte de circa 1,5 metri, sunt pregătite în camera frigorifică a unei societăţi comerciale din Galaţi. Cei care s-au ocupat de pregătirea crucilor spun că acestea au fost realizate cu apa turnată în două matriţe speciale, una dintre cruci fiind de rezervă.

"Avem nişte matriţe speciale în care turnăm apa, apoi o lăsăm să îngheţe timp de 12 ore. Noi facem două, să avem o rezervă în cazul în care una crapă sau se sparge. Trebuie să fim pregătiţi, putem face chiar mai multe. A devenit pentru noi o tradiţie pentru noi, am mai confecţionat cruci pentru acest eveniment, iar în ziua de Bobotează le scoatem şi le ducem pe Faleza Dunării”, a spus o angajată a firmei unde s-au construit crucile de gheaţă.

În acest fel se păstrează o tradiţie veche din zonă, când crucile erau realizate direct din gheaţa care se forma pe Dunăre în perioada premergătoare Sărbătorii de Bobotează. La Galaţi, în mod tradiţional slujba de Bobotează oficiată de IPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, are loc pe Faleza Dunării.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL