Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

BNR a lansat o nouă monedă

Tuesday, 19 December 2017, 20:57 Sursă: REALITATEA.NET

În conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de 18 decembrie 2017, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema Istoria aurului – Coroana reginei Elisabeta a României.

Valoarea nominală este de 10 lei.  Aversul monedei redă coroana din aur a reginei Elisabeta a României, inscripţia în arc de cerc ,,ROMANIA”, anul de emisiune „2017”, stema României și valoarea nominală „10 LEI”.

Reversul monedei redă portretul reginei Elisabeta a României şi inscripţia în arc de cerc „REGINA ELISABETA A ROMANIEI”.

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul pentru această emisiune este de 500 de monede din aur.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broșura de prezentare este de 405,00 lei.

Monedele din aur cu tema Istoria aurului – Coroana reginei Elisabeta a României au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din aur se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL