Coronavirus - România: 18982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Taiwan: Bilanţul cutremurului a crescut la 7 morţi şi 256 de răniţi

Wednesday, 07 February 2018, 07:57 Sursă: REALITATEA.NET

La operaţiunile de salvare, îngreunate de valul de frig cu care se confruntă zona, participă 644 de militari şi peste 750 de angajaţi ai poliţiei şi pompierilor, cu excavatoare şi alte dispozitive de detectare a unor eventuali supravieţuitori, a informat premierul taiwanez Lai Ching-de.

În total, 227 de persoane au fost salvate, potrivit Centrului pentru intervenţii de urgenţă (CEOC).

Şeful guvernului a anunţat deja alocarea unei tranşe de 300 de miliarde de dolari taiwanezi (circa, 8,3 milioane de euro) pentru victime şi familiile lor, care includ indemnizaţii şi ajutoare pentru relocare şi îngrijiri medicale.

Oraşul Hualian a fost cel mai afectat de seismul produs marţi. O femeie în vârstă de 60 de ani a decedat după prăbuşirea hotelului Marshal din localitate, eveniment în urma căruia alte cel puţin două persoane au rămas captive, conform Centrului pentru intervenţii de urgenţă (CEOC).

În total 116 persoane au fost evacuate din clădirea de 11 etaje.

Un bărbat în vârstă de 66 de ani şi-a pierdut viaţa în altă zonă a oraşului, a anunţat CEOC, iar alte două persoane au fost găsite decedate într-o clădire rezidenţială care s-a prăbuşit în urma seismului.

În urma cutremurului au fost înregistraţi cel puţin 225 de răniţi, iar alte cel puţin 145 de persoane sunt date dispărute, a indicat agenţia naţională.

Preşedintele Tsai Ing-wen a dat asigurări, miercuri, că echipele de intervenţie vor lucra în mod susţinut pentru a găsi persoanele prinse sub dărâmături.

În Hualien, aproape 500 de persoane au fost trimise în adăposturi temporare, a precizat CEOC. 1.800 de gospodării au rămas fără curent electric, iar alimentarea cu apă a fost întreruptă în 40.000 de clădiri.

Traficul pe căile principale de acces a fost întrerupt, iar maşinile nu au mai putut circula pe unele poduri, potrivit CEOC.

Cutremurul de suprafaţă s-a produs la 18,3 kilometri nord de Hualien, la o adâncime de 10 kilometri, conform Biroului central de meteorologie din Taiwan.

Seismul, înregistrat la ora locală 23.50 (15.50 GMT), a fost resimţit şi în alte regiuni ale ţării şi a urmat unei serii de cutremure minore care au avut loc în ultimele zile.

Sursa: agerpres.ro


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL