Bilanțul înghețului: Localități fără curent, trenuri întârziate, zboruri anulate și mașini avariate

Saturday, 26 January 2019, 19:01 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Nu doar în București au fost probleme. Ploaia înghețată a lăsat fără curent aproape o jumătate de țară.

Peste 120 de mii de gospodării nu aveau electricitate, deși Ministerul Energiei anunță că furnizorii de curent au suplimentat tehnicienii pe teren.

A fost haos și pe aeroporturi și în gări, din cauza vremii. Copaci căzuți pe calea ferată, trenuri oprite în câmp sau în gări, circulație blocată și sute de minute de întârziere. Asta au avut de înfruntat cei care au mers astăzi cu trenul. Pe aeroporturi, dejivrarea le-a dat mari bătăi de cap angajaților, în timp ce călătorii s-au trezit cu zboruri anulate sau cu întârzieri uriașe.

Pe cel mai mare aeroport din țara noastră, Henri Coandă, au fost anulate opt curse interne și internaționale. Printre ele, curse spre Timișoara sau din Chișinău ori Suceava spre București. Probleme mari au fost la decolări. Din cauza operațiunii de degivrare, toate aeronavele au decolat din Otopeni cu întârzieri de peste o oră. Situația nu a fost mai bună nici pe aeroportul din Timișoara.

În timp ce în unele zone drumurile s-au transformat în sticlă, pe DN7, între Călimănești și Căciulata, șoseaua a fost inundată. Zăpada de pe munte s-a topit, iar apa scursă pe drum a ajuns la 20 de centimetri. Pompierii au fost chemați în ajutor. Traficul în zonă nu a fost oprit, însă apa a îngreunat circulația.

Zeci de mașini avariate

Un strat gros de gheață a îmbrăcat copacii, în București.

”În ultimii 30 de ani, nu am văzut așa ceva”, a spus un bărbat.

Sub greutatea gheții, crengile au cedat. Bucăți întregi au ajuns pe trotuare și străzi. Și în doar câteva ore, sute de mașini au fost avariate.

Echipajele de intervenție au reușit cu greu să îndepărteze pomii înghețați.

Un bărbat a fost rănit de un copac în Capitală. Incidentul a avut loc în zona Crângași, din sectorul 6. Din fericire, starea lui este bună, a anunțat secretarul de stat Raed Arafat, la Realitatea TV.

Nici mijloacele de transport în comun n-au mai făcut față ploii înghețate. Zeci de troleibuze și tramvaie au rămas înțepenite pe străzi.

Societatea de Transport București a intrevenit cu aproape 200 de muncitori. Dar tot n-a fost de ajuns. Așa că mulți călători au pornit la drum pe jos și au înfruntat frigul și cu gheața de pe trotuare.

16 județe afectate

MAI a anunţat, sâmbătă, că în cursul zilei s-au semnalat efecte ale fenomenelor meteorologice periculoase la nivelul a 16 judeţe, dar şi în municipiul Bucureşti.

De exemplu, în judeţul Arad (localitatea Semlac), pe DJ 709D, s-a intervenit cu trei utilaje de la autorităţile locale pentru deblocarea a 30 autoturisme cu aproximativ 40 persoane care nu au mai putut înainta din cauza zăpezii.

În Buzău s-a intervenit cu o ambulanţă SMURD şi un utilaj de la autorităţile locale pentru acordarea asistenţei medicale unui pacient de 64 ani care acuza dureri toracice.

În Ilfov (Voluntari, Pantelimon, Cernica, Buftea, Snagov, Otopeni , Măgurele) s-a intervenit pentru degajarea a 38 copaci şi 2 stâlpi de electricitate.

În judeţul Mehedinţi, circulaţia feroviară pe magistrala 900 a fost temporar întreruptă între staţiile Valea Albă şi Drobeta Turnu Severin din cauza unor copaci căzuţi pe firele de contact. Trenurile au avut întârzieri, transbordarea călătorilor fiind făcută cu ajutorul unei locomotive Diesel între localităţile Drobeta - Turnu Severin şi Balota.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL