Bilanțul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 149

Saturday, 23 February 2019, 08:41 Sursă: REALITATEA.NET

Bilanțul deceselor cauzate de epidemia de gripă a ajuns la 149, dar ”activitatea gripală” a scăzut în ultimele zile, potrivit INSP. 

Adaugă părerea ta

Numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la 149, după ce Institutul Național de Sănătate Publică a confirmat un nou deces confirmat cu virus gripal.

Ultima victimă este un bărbat de 39 de ani din judeţul Prahova, care nu a fost vaccinat antigripal. Epidemia de gripă a fost decretată la sfârșitul lunii ianuarie și, cu toate măsurile autorităților, numărul cazurilor a crescut îngrijorător. Anul trecut, 129 de români au decedat din cauza gripei.

Activitatea gripală a avut totuși un trend descrescător în săptămâna 11 - 17 februarie, menţinându-se în continuare peste nivelul aşteptat şi cu extindere naţională, iar numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute înregistrat la nivel naţional a fost de 97.930, informează joi Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, citat de Agerpres.

Potrivit INSP, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute a fost mai scăzută comparativ cu cea înregistrată în săptămâna precedentă, iar rata pozitivităţii pentru virus gripal la cazurile testate a fost de peste 45%.

Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) înregistrat la nivel naţional a fost de 97.930, cu 27,4% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (134.992) şi cu 5,8% mai mic decât cel din săptămâna anterioară (103.996), relevă sursa citată.

S-au înregistrat la nivel naţional 1.534 de cazuri de gripă clinică, răspândite pe întreg teritoriul ţării. Au fost înregistrate, de asemenea, 45 de cazuri de infecţii respiratorii acute severe (SARI), cu 24 mai puţine faţă de săptămâna anterioară şi la fel ca în aceeaşi perioadă a sezonului precedent.