Beneficiile ceaiului de banane: ajută vasele de sânge, vindecă tulburările de somn

Monday, 26 February 2018, 15:48 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Unii spun că bananele sunt ca nişte capsule naturale pentru dormit. Ceaiul de banane este o gustare interesată, plăcută şi eficientă pentru cei care au probleme cu somnul sau se trezesc în toiul nopţii şi nu mai pot adormi.

Studiile au arătat că bananele (în special coaja) conţin 3 ingrediente esenţiale care sprijină durata şi calitatea somnul de noapte: magneziu – care previne întreruperea somnului şi trezitul în timpul nopţii, potasiu – care ajută vasele de sânge şi muşchii să se relaxeze, şi triptofan – un aminoacid esenţial, folosit pentru tratarea tulburărilor de somn.

Cercetătorii din Taiwan susţin că bananele pot ajuta şi împotriva depresiei, deoarece sunt o sursă naturală de serotonină – denumit şi hormonul fericirii, care induce o stare de bine.

Coaja de banană conţine mai multe fibre solubile şi insolubile decât carnea, fiind astfel un bun remediu pentru cei cu colesterolul mare sau boli de inimă, scrie lataifas.ro.

Ceaiul de banane are o acţiune similară suplimentelor cu magneziu, în ceea ce priveşte efectul calmant asupra muşchilor şi corpului.

Ingrediente:

- 1 banană cu tot cu coajă
- 1 litru de apă
- 1 vârf de cuţit de scorţişoară (opţional)

Puneţi apa la fiert. Spălaţi banana cu oţet de mere. Tăiaţi capetele bananei şi aruncaţi-le. Puneţi banana în apă, fără să o decojiţi sau să o tocaţi. Lăsaţi să fiarbă 10 minute, apoi scoateţi banana şi presăraţi scorţişoara. Beţi ceaiul rezultat cald, seara, cu 1 oră înainte de culcare.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE