Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Beatrice Mahler: O unitate mobilă cu 12 paturi ATI pentru pacienți COVID, în curs de instalare la Institutul Marius Nasta din Capitală

Thursday, 15 October 2020, 15:48 Sursă: Realitatea.net

"În urma cu aproximariv 2 ore a ajuns și este în curs de instalare în cadrul Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta o unitatea mobilă tip ATI ce va fi destinată pacienților COVID cu forme critice", a declarat Mahler.
 
Potrivit acesteia, detașarea personalului se va face prin ordin semnat de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, iar solicitarea de personal o face Direcția de Sănătate Publică.
 
Unitatea este venită prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, care asigură operarea acesteia, fiind achiziționată de fundația Mereu Aproape, cu sprijinul fundației Pentru SMURD. Pe perioada staționării în actuala locație, unitatea va fi sub coordonarea institutului iar personalul va fi alocat prin colaborare DSP- IGSU.

"Având in vedere dimensiunile tirului pe care este platforma ATI operațiunea de plasare în zona stabilită a fost extrem de laborioasă și a necesitat efort atât din partea echipei IGSU cât și a echipei tehnice din Marius Nasta", a mai spus managerul de la Marius Nasta.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL