Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bea un ceai de tei cu 30 de minute înainte de culcare. Rezultatele sunt incredibile

Tuesday, 16 February 2016, 23:21 Sursă: REALITATEA.NET

Datorită substanțelor active din plantă, ceaiul de tei este folosit ca sedativ ușor și este recomandat să fie băut cu 30 de minute înainte de culcare, în special în cazul persoanelor care se confruntă cu tulburări de somn și stări de nervozitate și anxietate.

Un studiu făcut în Portugalia a pus în evidență faptul că administrarea teiului diminuează stările de teamă sau de anxietate ale pacienților, precum și unele tulburări asociate lor: atacuri de panică, distonie neurovegetativă.

Ceaiul de tei ajută și la ameliorarea migrenelor biliare. Conduce la o digestie sănătoasă, atunci când este asociat cu ceaiul de mușețel sau de mentă, tratează constipația și diareea și previne deteriorarea celulară, grație flavonoidelor cu rol de protecție împotriva radicalilor liberi, care sunt principalii factori în apariția bolilor grave.

Infuzia combinată de tei amplifică diureza, stimulează eliminarea surplusului de lichide prin transpirație. În dureri articulare provocate de artrită, infuzia de tei reduce inflamația și mai ales durerile articulare. Acest efect s-ar datora, potrivit cercetătorilor, flavonoidelor conținute de florile de tei.

Pentru persoanele care se confruntă cu afecțiuni renale, ceaiul de tei este, de asemenea, indicat pentru că are proprietatea de a trata incontinența și previne formarea pietrelor la rinichi.

Sursa: Agerpres

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL