Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Batjocură la adresa elevilor din România. Condamnați de statul român să trăiască cu 3 lei pe zi

Friday, 26 October 2018, 19:23 Sursă: REALITATEA.NET

România alocă, în medie, aproximativ două miliarde de euro, pe beneficii sociale pentru familie și copii. Adică puțin peste o sută de euro pe cap de locuitor. Avem 4,5 milioane de copii, care primesc alocații în funcție de vârstă.

De la naștere până la doi ani se acordă 200 de lei, echivalentul a 42 de euro, iar între 2 și 18 ani, 84 de lei pe lună, adică 18 euro. 


În 2016, România avea cea mai mare pondere a sărăciei în rândul copiilor din toată Uniunea Europeană: 49,2%. Nu este o noutate pentru autorități, însă niciun guvern, în ultimii 28 de ani, nu s-a străduit să combată fenomenul. 


78 la sută din familiile din România fac față cu greu cheltuielilor pentru educaţia copiilor, potrivit Eurostat. Asta în condițiile în care educația gratuită pentru copil îi costă pe părinți, în medie, în jur de 3.000 de lei anual. 


Iar societățile dezvoltate sunt cele care pun accent pe educația copiilor. 

Spre exemplu, Franța are o alocație lunară de 92 de euro până la 185 de euro pe lună în funcție de venitul familiei. Iar în Luxemburg fiecare familie primește 265 de euro pe lună plus 30 de euro pentru fiecare copil. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL