Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bărbatul judecat pentru uciderea omului de afaceri Abel Apostol, condamnat la 13 ani de închisoare

Thursday, 03 July 2014, 22:52 Sursă: Mediafax

Preşedintele Tribunalului Caraş-Severin, Rustin Ceasc, a declarat corespondentului MEDIAFAX că, joi seară, Adrian Buleu, judecat pentru uciderea, la Arad, a omului de afaceri Abel Apostol a fost condamnat la 13 ani de închisoare cu executare şi la plata unor daune materiale în valoare de 45.000 de lei şi a unor daune morale de 100.000 de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Chiar eu am judecat acest proces. Trimiterea în judecată a fost făcută pentru omor şi distrugere. S-a încercat schimbarea încadrării, însă s-a respins. Am condamnat astfel inculpatul, pe Adrian Buleu, la 13 ani de închisoare pentru omor şi trei ani de închisoare pentru distrugere. S-a făcut contopire de pedepse pe vechiul Cod şi a rezultat pedeapsa de 13 ani de închisoare cu executare”, a declarat Rustin Ceasc.

Potrivit sursei citate, Adrian Buleu are de plătit şi daune morale şi materiale.

”Pe latura civilă am acordat daune materiale în valoare de 45.000 de lei şi daune morale de câte 50.000 de euro pentru soţia şi fiul major al lui Abel Apostol. Ei solicitaseră iniţial câte 500.000 de euro, fiecare. Aceste sume urmează să fie plătite de Adrian Buleu”, a spus Rustin Ceasc.

Preşedintele Tribunalului Caraş-Severin a mai precizat că sentinţa Tribunalului Caraş-Severin poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare, la Curtea de Apel Timişoara.

Adrian Buleu a fost trimis în judecată în vara anului trecut, în stare de arest preventiv, sub acuzaţiile de omor şi distrugere. Procurorii au susţinut că Adrian Buleu l-a agresat pe Abel Apostol în incinta unui local, provocându-i leziuni care au dus la moartea acestuia. Ulterior, Buleu a transportat cadavrul cu autoturismul propriu într-un loc izolat din pădurea Vladimirescu, unde a incendiat maşina.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL