Coronavirus - România: 182854 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Profesor de istorie decapitat în apropiere de Paris după ce le-a arătat elevilor săi caricaturi cu Profetul Mohamed! Parchetul antiterorist, sesizat

Friday, 16 October 2020, 21:03 Sursă: Realitatea.net

Potrivit cotididianului El Figaro, se pare că victima este un profesor de istorie la colegiul-liceu Bois d\"Aulne. Șocantul incident ar fi survenit după ce, de curând, acesta le-a fi arătat elevilor săi caricaturi cu Profetul Mohamed, în timpul unei ore de liberă exprimare. Acestea au fost publicate de revista satirică Charlie Hebdo.

Atacatorul, un bărbat în vârstă de 48 de ani, de naționalitate algeriană, ar fi părintele unuia dintre elevii săi.

Oficialii nu au putut să se apropie de victimă imediat, deoarece atacatorul ar fi purtat o vestă cu explozibil. O sursă a poliţiei a spus însă că martorii l-ar fi auzit pe atacator strigând „Allah Akbar” (Dumnezeu este mare - n.r.)

Ancheta vizând faptele petrecute în jurul orei locale 17.00 (15.00 GMT), în apropierea colegiul-liceu Bois d\"Aulne, a fost deschisă pentru "asasinat în legătură cu o acţiune teroristă" şi "asociere infracţională teroristă criminală", susține Parchetul naţional antiterorist (Pnat) pentru AFP.

Ministrul de interne, Gerald Darmanin, aflat în deplasare oficială în Maroc, a revenit imediat la Paris şi a format o celulă de criză.

La rândul său, preşedintele francez Emmanuel Macron s-a deplasat la faţa locului în cursul acestei seri.

Atacul intervine la trei săptămâni de la atentatul cu un satâr comis de un pakistenez de 25 de ani în faţa fostului sediu al Charlie Hebdo, soldat cu doi răniţi grav.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL