Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Baia Mare și alte trei localități intră, luni, în scenariul ROȘU! Principalele RESTRICȚII anticoronavirus

Sunday, 25 October 2020, 23:26 Sursă: realitatea.net

Autor: Ioana Stanescu

 

De luni, purtarea măştii de protecţie este obligatorie în unităţile administrativ-teritoriale Ocna Şugatag, Groşi, Moisei, Rona de Jos, Bocicoiu Mare, Borşa, Coltău, Leordina, Băiţa de Sub Codru, Ardusat, Coaş, Bistra, Groşii Ţibleşului, Baia Sprie, Dumbrăviţa, Vişeu de Sus, Deseşti, Şieu, Asuaju de Sus, Cavnic şi Remeţi pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), zonele în care se desfăşoară pelerinaje, în exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale şi în proximitatea instituţiilor de învăţământ până la o distanţă de 50 m de intrarea în perimetrul şcolii.

Cursurile din școală sunt suspendate pentru 14 zile, cele „faţă în faţă", în Baia Mare, Băseşti, Cicârlău şi Săcălăşeni. Acestea se vor desfăşura exclusiv online.

Creşele din municipiul Baia Mare rămân deschise. Se comunică filialelor băimărene ale universităţilor de stat şi private depăşirea ratei de incidenţă peste limita de alertă pentru luarea măsurilor legale de desfăşurare a cursurilor universitare online.

Toate RESTRICȚIILE impuse în Baia Mare și celelalte trei localități pot fi urmărite AICI

În Baia Mare, Băseşti, Cicârlău şi Săcălăşeni sunt interzise organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă în Baia Mare, Băseşti, Cicârlău şi Săcălăşeni.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă în respectivele localităţi.

Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare din respectivele unităţi administrativ-teritoriale este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6.00-23.00.

Este permisă desfăşurarea activităţii cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6.00-23.00, iar activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL