Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bacalaureat 2016. Ministrul Curaj anunţă schimbări majore la examenul de bac, din 2017

Thursday, 21 April 2016, 17:15 Sursă: REALITATEA.NET

Bacalaureat 2016. Curaj a afirmat că sistemul de învăţământ românesc nu este pregătit pentru un bacalaureat diferenţiat, însă îşi doreşte ca de anul viitor acest examen să fie bazat pe teste cunoscute dinainte, transmite corespondentul Mediafax.

Bacalaureat 2016. "Nu am cum să fac modificări la evaluarea naţională sau la bacalaureat, legea nu mă lasă, chiar dacă aş vrea, dar anul viitor vor fi făcute nişte schimbări astfel încât, pe de o parte, să-i orientăm pe tinerii noştri spre şcoala potrivită, iar pe de altă parte aş vrea din ce în ce mai mult ca bacalaureatul să fie bazat pe nişte teste deja dinainte cunoscute, în cantitate mare, iar elevii să fie pregătiţi. Nu doar să scoatem nişte subiecte. Cred că ar trebuie să mergem spre itemi de evaluare cunoscuţi dinainte”, a spus ministrul Educaţiei.

Bacalaureat 2016. Totodată, în opinia ministrului elevii trebuie să aibă posibilitatea să treacă uşor de la şcoala profesională la liceu şi invers.

Bacalaureat 2016. "Eu cred că este important să ne uităm pe partea de şcoală profesională, astfel încât tinerii noştri să ajungă la nivelul de calificare cinci fără să meargă pe linia liceului şi să ajungă în zona profesională. Atunci lucrurile vor fi foarte frumoase. Mai ales, trebuie să le arătăm cum anume pot să se mişte între liceu şi profesională, între profesională şi liceu, pentru că opţiunile se schimbă odată cu ajungerea la maturitate”, a adăugat Curaj.

Bacalaureat 2016. Ministrul Educaţiei a vizitat, joi, Târgul de oferte educaţionale desfăşurat la Slatina.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL