Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

BAC 2018 istorie. Subiecte: totalitarism la 3. România Mare și domnitori, la 1 și 2

Wednesday, 27 June 2018, 12:17 Sursă: REALITATEA.NET

Totalitarismul a fost tema de eseu de la subiectul trei la BAC 2018 la istorie. Elevii se așteptau - pe grupuri de Facebook - să le pice Marea Unire, însă aceasta a picat la subiectul I.

La subiectul I elevii au fost provocați să explice care au fost evenimentele istorice de mare importanță care au dus la formarea României Mari. Astfel, cei care au scris de dubla alegere a lui Cuza, de Constituția din 1866, dar și de Primul Război Mondial vor primi probabil punctaj maxim.

Subiectul 2 la istorie la BAC 2018 a fost din autonomii, domnitori și relațiile principatelor în Evul Mediu, potrivit unui utilizator Reddit, preluat de realitatea.net.

BAC 2018 istorie a avut un subiect 3 despre totalitarism. Subiectul 3 face de obicei diferența între elevii care au dat BAC-ul la istorie.

UPDATE: Barem istorie BAC 2018 este publicat online de edu.ro. Iată-l mai jos:

bac 2018 barem istorie subiecte 1 2

barem istorie bac 2018 subiect 3

UPDATE: Subiecte istorie BAC 2018 - Iată foile:

bac 2018 subiecte istorie 27 iunie

bac 2018 istorie subiecte subiectul 3

Rezultatele la BAC 2018 vin pe 4 iulie, iar deseori notele la istorie și matematică sunt cele care fac diferența între elevii foarte buni. De regulă, notele la istorie sunt simțitor mai mari decât cele la matematică, absolvenții de filologie fiind astfel ușor favorizați la media finală de la BAC 2018. Nota de la BAC 2018 contează foarte mult la admitere, multe universități având admitere pe bază de dosar. Totuși, cele mai bune dintre facultăți au examene de admitere.

BAC 2018 istorie - contestații pe 4 iulie

La BAC 2018 istorie, elevii primesc 3 subiecte, potrivit modelelor publicate pe siteul oficial al Ministerului Educației, subiecte.edu.ro. La acest link sunt listate toate modelele de subiecte pentru BAC 2018; la română, matematică, istorie, geografie, biologie (anatomie și biologie vegetală), chimie (organică și anorganică), fizică, informatică, socio-umane (economie, logică, filosofie, psihologie).

http://subiecte.edu.ro/2018/bacalaureat/modeledesubiecte/probescrise/

Fiecare dintre subiectele de la BAC 2018 istorie sunt notate cu 30 de puncte. 10 puncte sunt oferite din oficiu. De regulă, cel mai greu dintre subiectele la BAC 2018 matematică este cel de-al treilea. De exemplu, în modelul de subiect de pe subiecte.edu.ro, la subiectul 3 este un eseu despre spațiul românesc la sfârșit de secol XIX și început de secol XX.

Dacă la primele 2 subiecte la istorie de la BAC 2018 sunt cerințe ce pornesc de la texte la prima vedere, la subiectul 3 este un eseu.

Sfaturi edu.ro înainte de BAC 2018 la istorie:

"Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi.

Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio", precizează MEN. Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.

De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului, precizează MEN. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, susţinerea tuturor probele scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea, obţinerea mediei 6, cel puţin, la probele scrise. În conformitate cu prevederile metodologice, aplicate începând cu anul 2017, în urma evaluării lucrărilor contestate "nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii". Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii”.

Subiectele la BAC 2018 la istorie au fost considerate ușoare de absolvenții de liceu.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL