Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

BAC 2018. Elevii susţin astăzi ultima probă de la examenul de bacalaureat

Thursday, 28 June 2018, 07:42 Sursă: REALITATEA.NET

BAC 2018. Accesul candidaţilor în centrele de examen în care se desfăşoară proba la alegere (geografie, biologie, fizică, economie, chimie, filosofie, sociologie sau informatică) se face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.

Timpul destinat redactării lucrării scrise la geografie, biologie, fizică, economie, chimie, filosofie, sociologie sau informatică este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii trebuie să folosească doar cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru,.

BAC 2018. Pentru probele scrise la matematică şi geografie, elevii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi.

Toate sălile de examen în care se desfăşoară proba la elegere a exemenului de Bacalaureat (geografie, biologie, fizică, economie, chimie, filosofie, sociologie sau informatică) trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

BAC 2018. Totodată, candidaţilor la proba la alegere a Bacalaureatului 2018 le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din sălile de examen in care se desfăşoară examenul de BAC, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Prin urmare, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.

BAC 2018. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL